N900 sai ensimmäisen MMS-sovelluksen

Matti Robinson
5. tammikuuta, 2010 14:36

Nokian ensimmäisen Maemo-puhelimen yksi mainituimmista ongelmista on sen kyvyttömyys MMS-viesteihin. Aikanaan iPhonea riivannut puute korjattiin muutamien softapäivitysten ja uuden puhelinmallin myötä yhteisön painostuksesta. Nokia ei ole N900:n suhteen ollut kovinkaan innokas korjaamaan ongelmaa, mutta ilmeisesti kehittäjäyhteisö haluaa miinuksen pois listoilta, sillä ensimmäinen MMS-viesteihin kykenevä sovellus on julkaistu.
Mohammed Sameerin kehittämä mkMMS-sovellus on vielä alkutekijöissään, mutta mahdollistaa kuvien ja tekstitiedostojen lähettämisen. Ominaisuuksiensa puolesta sovellus on varsin vaajavainen eikä siitä löydy edes graafista käyttöliittymää. Lisäksi ohjelmalla voi lähettää ainoastaan yhden jpg-, png-, gif- tai txt-tiedoston kerrallaan.
Sovellus on siis kovin alkeellinen, mutta jo nyt sitä pääsee testaamaan lataamalla sen täältä. Lähettäminen onnistuu Maemo-freakin mukaan komennolla "./mkmms /home/temp/photo.jpg m-send-req.mms subject". Vaikka kyse on pienestä askeleesta kohti kunnollista MMS-tukea, niin täytyy muistaa Applella meni pari vuotta ennen kuin MMS-tuki saatiin iPhoneen.
Sovelluksen kehitystä voi seurata Mohammed Sameerin blogista.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.