Applen iPhonessa tarkin näyttö, Droid jäi kauas taakse

Matti Robinson
11. tammikuuta, 2010 11:08

Tuotesuunnittelu- ja strategiaritys MOTO on testannut kosketuspuhelinten näyttöjen kosketustarkkuutta. Tulokset ovat jokseenkin yllättäviä, sillä testattujen kapasitiivisten kosketusnäyttöjen tarkkuuserot olivat varsin merkittäviä. Testatuista laitteista parhaiten pärjäsi Apple iPhone, joskin siinäkin oli omat ongelmansa. Mukana testissä olivat lisäksi HTC Droid Eris, Motorola Droid ja Google Nexus One.
Testin voi suorittaa kuka tahansa kapasitiivisella kosketusnäytöllä varustetun puhelimen omistaja. Puhelimeen tarvitsee ainoastaan piirto-ohjelman. Näyttöjen tarkkuus ilmenee piirrettäessä hitaasti suoria viivoja. Mitä tarkempi näyttö, sitä suorempi viivasta tulee. Erityisesti Motorola Droidin viivat kärsivät siksak-kuviosta, jollaisia iPhonella ei juurikaan ollut. Googlen Nexus One ja HTC Droid Eris olivat kuta kuinkin yhtä tarkkoja, mutta jäivät selvästi iPhonelle.
Toinen testissä ilmennyt ongelma on ruudun reunoissa ilmenevä vääristymä. Selkeästi heikoiten tässä pärjäsi iPhone, jolla viivat kaartuivat erittäin paljon näytön reunojen läheisyydessä. Nexus Onessa reunavääristymiä oli vähiten.
MOTO painottaa viivojen piirtämisessä hitautta. Nopeasti piirrettynä näytöt rekisteröivät vain muutamia kosketuspisteitä, jolloin viivasta tulee suora, vaikka näyttö ei olisi kovin tarkka. Myös painalluksen voimalla on useimmissa tapauksissa merkitystä. Huonommat kosketusnäytöt rekisteröivät pisteet epätarkemmin, mikäli kosketus on hento.
Testitulokset kertovat erilaisten sovellusten toimivuudesta laitteissa. Esimerkiksi virtuaalista QWERTY-näppäimistöä käytettäessä on tärkeää, että näyttö on hyvä, sillä kosketusten tulee olla tarkkoja.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.