N900 sai ison ohjelmistopäivityksen

Kaarlo Räihä
14. tammikuuta, 2010 21:30

Piinallisen odotuksen jälkeen Nokia on saanut ulos ensimmäisen suurehkon ohjelmistopäivityksen N900-laitteelle.
Maemo 5 PR1.1 -nimellä tunnettu päivitys tuo Nokian oman yritysblogin mukaan uudistuksina mm. sveitsiläisiä paremmin palvelevan näppäimistöasettelun, paremman tuen 3-operaattorin SIM-korteille, Microsoft Exchange Server 2003 -tuen (sähköposti, kalenteri, yhteystiedot) ja uudistetun Ovi Mapsin (haku ja reitin etsiminen sujuu vauhdikkaammin).
Kehittäjille suunnattu Maemo-wiki tarjoaa lisää infoa päivityksestä, ja siinä mainitaan mm. päivittämisen helpottuminen (esim. bootloader voidaan jatkossa päivittää verkon yli saatavalla päivityksellä), grafiikkapiirin suorituskyvyn paraneminen, uusia ohjelmointirajapintoja, parempi akun latautuvuus PC:n USB-liitännän kautta, EXIF-tietojen parempi tallentaminen otettuihin kuviin ja selaimeen tehdyt parannukset, jotka parantavat sen toimintanopeutta ja käytettävyyttä.
Tällä viikolla aiemmin tulleen minipäivityksen myötä N900:n ohjelmistopäivitykset voi jatkossa suorittaa suoraan esim. WLAN-yhteyden avulla, ja N900 ilmoittaa automaattisesti uusista päivityksistä. Ohjelmistopäivitykset voi kuitenkin jatkossakin asentaa Nokia Software Updater -ohjelman ja tietokoneen avulla.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.