Nokian mullistava julkistus: ilmainen navigointi

Matti Robinson
21. tammikuuta, 2010 11:42

Nokia on järjestenyt tänään lyhyen lehdistötilaisuuden Lontoossa, jossa se ilmoitti, että Ovi Maps -palvelu saa ilmaisen navigoinnin. Aiemmin maksullinen navigointilisenssi tulee ilmaiseksi kautta maailman ja se toimii peräti 74 maassa ja 46 kielellä. Asia vuoti julkisuuteen jo muutama tunti ennen tilaisuutta, kun San Francisco Chronicle kertoi asiasta.
Ovi Mapsin uusi versio käsittää kaiken kaikkiaan 180 maan tarkat kartat sekä liikennetiedotteet kymmenessä eri maassa. Uusia 3D-maamerkkejä sovelluksesta löytyy 6000 yli 200 kaupungista. Ilmaista sovelluksessa ovat maaliskuusta alkaen myös Lonely Planetin ja Michelinin matkaoppaat. Uusi Ovi Maps on toistaiseksi ladattavissa 10 eri puhelinmallille osoitteessa www.nokia.com/maps. Puhelinmalleihin kuuluvat muun muassa Nokia N97 mini, Nokia 5800 XpressMusic ja Nokia X6.
Isku kohdistuu erityisesti perinteisiä GPS-laitteita valmistavia yrityksiä kohtaan. Myös Google on astunut Garminin, TomTomin ja muiden varpaille Google Maps -sovelluksellaan.
Nokialta on tulossa tänään vielä todennäköisesti muitakin julkistuksia, joten esimerkiksi odotettu uusi versio Ovi Storesta voidaan julkaista vielä tänään. Nokia järjestää useita tilaisuuksia ympäri maailman, muun muassa San Franciscossa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.