Nokia julkaisee uutuuksia päivää ennen Applea

Matti Robinson
22. tammikuuta, 2010 13:11

Eilen ympäri maailman Nokian järjestämissä tilaisuuksissa keskityttiin Ovi Maps (Ovi Kartat) -palveluun, josta Nokia julkaisi täysin ilmaisen version. Julkistusta voidaan pitää erittäin merkittävänä, vaikka osalle kyseessä oli pettymys. Merkittävyys heijastui esimerkiksi TomTomin laskevana pörssikurssina. Tämän lisäksi Pocket-lint-sivusto sai houkuteltua Lontoossa puhuneelta Nokian Mark Loughranilta kenties enemmän kuin oli tarkoitus kertoa.
Mark Loughran kertoi, että Nokia julkistaa ainakin yhden uuden puhelimen 26. tammikuuta eli ensi tiistaina. Ennen kuin Pocket-lintin toimitus kerkesi udella spesifisempiä tietoja julkistuksesta, niin Nokia PR-henkilöstö keskeytti Nokia-pomon jutustelun. Myös Eldar Murtazin on kertonut Twitter-tilinsä kautta ensi viikon julkistuksista. Mobile-review-sivuston päätoimittaja ja arvostettu mobiiliguru kertoi, että julkistukset "eivät ole mullistavia, mutta melko hyviä laitteita". Lausunto ei anna odottaa siis kovinkaan paljoa, mutta nähtäväksi jää.
Puhelimien julkistus tapahtuu sopivasti päivää ennen Applen tilaisuutta. Applelta odotellaan muun muassa uutta tablet-tietokonetta, iPhonen neljättä versiota sekä uutta iPhone OS -käyttöjärjestelmäversiota.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.