Sony Ericssonin talous erittäin ahtaalla

Matti Robinson
22. tammikuuta, 2010 15:01

Sony Ericsson on rypenyt talousahdingossa erityisesti viimeisen vuoden ajan. Puhelinten ohjelmisto-ongelmista johtuen palautusprosentit ovat kasvaneet suuriksi ja muutamia puhelinmalleja on jopa poistettu vähittäismyyjien valikoimista. Talousongelmista johtuen matkapuhelinvalmistaja karsii työntekijöitä ja toimipaikkoja. Kauppalehti kertookin nyt, että Sony Ericsson tulee nykytahdilla syömään varansa puolessa vuodessa.
Viime kesänä Sony Ericsson kertoi matkapuhelinten myynnin tippuneen yli 40 prosentia vuoden takaisesta ja lokakuun tulosjulkistuksen mukaan yhtiö oli tehnyt 11 euroa tappiota jokaista myytyä puhelinta kohti. Loppuvuoden tulos ei ollut kuitenkaan katastrofaalinen, vaikka tappiota kertyi 190 miljoonaa euroa, kuten analyytikot arvelivatkin. Viime vuoden kokonaismyynti tippui 100 miljoonasta laitteesta lähes puoleen, 57 miljoonaan.
"Sony Ericsson on riippuvainen oman pääoman ehtoisista lisäsijoituksista. Yhtiö on riippakivi emoyhtiöilleen ruotsalaiselle Ericssonille ja japanilaiselle Sonylle", kertoo Kauppalehden analyysiyksikön Balance Consultingin analyytikko Henri Elo.
Sony Ericssonin arvioi markkinaosuudekseen samat viisi prosentia kuin viime heinäkuussa arvioitaessa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.