Apple teki ennätystuloksen

Matti Robinson
26. tammikuuta, 2010 10:57

Apple kertoi viime yönä vuosineljänneksen tuloksesta ja siihen johtaneista myyntiluvuista. Yhtiön liikevaihto kasvoi 15,68 miljardiin dollariin, josta kertyi nettotulosta 3,38 miljardia dollaria, eli 3,67 dollaria osaketta kohti. Tulosta kertyi yli puolitoistakertaisesti edeltävään neljännekseen verrattuna ja kyseessä olikin samalla Applen historian tuottoisin vuosineljännes. Sekä tulos että liikevaihto olivat historian korkeimmissa luvuissa.
Tilaisuudessa kerrottiin, että iPhone-puhelimia myytiin viime neljänneksellä peräti tuplat edellisvuotiseen verrattuna, yhteensä 8,7 miljoonaa kappaletta. Mac-tietokoneiden myynti kasvoi 33 prosentia 3,36 miljoonaan, mutta iPodien myynti laski 8 prosentia.
Applella ollaan luonnollisesti tyytyväisiä tulokseen, etenkin kun huomenna edessä on yrityksen kauanodotettu tuotejulkistustilaisuus, jossa Applen Tim Cookin mukaan tarjolla on "iloa ja yllätystä".
Ensimmäisenä suurista matkapuhelinvalmistajista tuloksestaan kertoi Sony Ericsson, jonka vuosineljännes ei ollut kovinkaan positiivinen. Yrityksen suunta onkin ollut viime vuodet juuri päinvastainen kuin Applella.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.