Motorolan tulos plussalla, tulossa Google-puhelimia

Matti Robinson
29. tammikuuta, 2010 14:44

Motorola on valottanut edellisen neljänneksen toimintaa numeroiden valossa. Yritys kertoi tulokseksi 142 miljoonaa euroa, joka ei aiempiin Nokian ja Applen lukujen rinnalla kuulosta isolta määrältä, mutta on Motorolalle varmasti helpotus. Liikevaihtoa kertyi vuoden 2009 viimeisellä neljänneksellä 5,723 miljardia. On hyvä muistaa, että yritys ilmoitti vuosi sitten suuria tappioita ja tuolloin liikevaihto oli vain 1,8 miljardia.
Numeroiden lisäksi Motorola puhui muun muassa Blur-käyttöliittymästä sekä yhteistyöstä Googlen kanssa. Yritys tulee jatkossa panostamaan erityisesti kalliimpiin puhelimiin, ja halpojen, ns. feature phone -puhelinten määrä tulee laskemaan. Motorola tulee kuitenkin jatkamaan superhalpojen puhelimien kehitystä, jolla tähdätään kehittyville markkinoille.
Motorolan toimitusjohtaja Sanjay Jha kertoi, että valtaosa tulevista älypuhelimista tulee käyttämään Bluria. Blur tulee kokemaan uudistuksia, jotka kosiskelevat erityisesti vaativampia käyttäjiä. Samalla vahvistettiin, että Motorola tuo markkinoille ainakin yhden puhelimen Googlen myyntikanavia pitkin. Kyseessä voi hyvinkin olla huhuttu Motorola Shadow, jota on myös kutsuttu Nexus Two -nimellä.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.