iPhone OS 3.2 tuo tuen videopuheluille ja tiedostojen lataamiselle?

Kaarlo Räihä
30. tammikuuta, 2010 15:54

iPhone-puhelimia ja iPod touch -mediasoittimia pyörittävän iPhone OS -käyttöjärjestelmän tulevista ominaisuuksista supistaan jatkuvasti, ja nyt Engadget-sivusto on listannut joitain iPhone OS 3.2:n uudistuksia, joiden pitäisi päätyä varmasti mukaan seuraavan päivitykseen.
Yllättävin lisäys on alkeellinen tuki videopuheluille, joka mahdollistaisi tämän ominaisuuden käyttämisen useissa eri sovelluksissa. Tällä hetkellä iPhonella voi tehdä videopuheluita esim. Fring-sovelluksella, mutta koska puhelimen etupuolella ei ole kameraa, on videopuheluiden tekeminen hieman kömpelöä. Ominaisuuden lisääminen voisi kuitenkin ennakoida Applen julkaisevan jatkossa kahdella kameralla varustettuja puhelimia, joilla videopuheluiden tekeminen onnistuu helpommin.
Toinen laitteen isompi uudistus on mahdollisuus tallentaa tiedostoja laitteen muistiin. Täten esim. Mobile Safari -selaimella voisi ladata puhelimeen internetistä MP3-musiikkitiedostoja tai MP4-videotiedostoja. Tämän myötä musiikki-, video- ja kuvatiedostoja ei tarvitsisi enää synkronoida laitteisiin tietokoneen ja iTunesin avulla, vaan esim. HTTP-palvelin kelpaisi. Samassa rytäkässä Mobile Safariin on tarkoitus lisätä tiedostojen lähetystuki, joten tulevaisuudessa tiedostoja voisi lähettää esim. RapidShareen.
Muita uudistuksia ovat mm. USB Host -tuki (mahdollistaa esim. digikameroiden, näppäimistöjen, peliohjainten ja tulostimien liittämisen), oikeinkirjoituksen tarkistustyökalu (useita eri sanakirjoja, mahdollisuus lisätä omia sanoja), käsialantunnistukseen perustuva tekstinsyöttö sekä mahdollisuus muokata sovelluksien käyttämiä leikkaa ja liitä -valintoja.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.