Mozillan mobiili-Firefox 1.0 julkaistiin Maemolle

Kaarlo Räihä
30. tammikuuta, 2010 23:42

Kuten olemme uutisoineet aiemmin, on Mozillan suositusta Firefox-selaimesta kehitty omaa mobiililaitteille sopivaa versiota. Yli vuoden kestäneen odottelun jälkeen on ensimmäinen vakaa julkaisu valmis, ja ensimmäisenä julkaisualustana toimii Maemo 5, joten Nokian N900-puhelimen omistajat voivat halutessaan asentaa itselleen uuden selaimen.
Selaimen voi ladata puhelimeen menemällä Firefox.com/m-osoitteeseen ja valitsemalla sieltä halutun kieliversion. N900:n lisäksi sama asennuspaketti toimii Nokian N810-laitteissa.
Aiemmin Fennec-nimellä tunnettu Firefox Mobile 1.0 perustuu tietokoneilta tuttuun Firefoxin 3.6-versioon, joten se tarjoaa käyttäjilleen mm. selainlaajennuksia (kuten AdBlock Plus ja URL Fixer), ristiriitaisen vastaanoton saaneen Awesome Barin sekä Firefoxin asetukset synkronoivan Weave Syncin.
Selaimessa ei ole vakiona käytössä Flash-laajennusta, koska se vie Mozillan mukaan liikaa suorituskykyä ja heikentää täten akunkestoa. Kovimpia YouTube-narkkareita varten selaimeen löytyy erillinen YouTube Enabler -laajennos, jonka avulla YouTuben videot saa kuitenkin näkymään helposti.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.