Nokialta tulossa uusi lippulaivamalli

Matti Robinson
1. helmikuuta, 2010 13:14

Maailman suurin matkapuhelinvalmistaja on kertonut tarvitsevansa markkinoille uuden huippupuhelimen. Tietokone-lehden mukaan Nokian toimitusjohtaja Olli-Pekka Kallasvuo kertoi sijoittajille tulosjulkistuksen jälkeen, että vaikka tuotevalikoima on hyvä, tarvitaan kilpailukykyinen huippumalli. Kallasvuon mukaan kyseinen puhelin on jo tulossa. "Meillä on tällä hetkellä hyvä tuotevalikoima, mutta olemme jäljessä kärkipään huippumalliksi miellettävässä tuotteessa. Olemme korjaamassa tätä, ja sellainen tuote on tulossa."
Vahvasti viime neljänneksellä osakkeitaan nostanut Nokia pystyi parantamaan älypuhelinten markkinaosuutta peräti viisi prosentiyksikköä. Erityisesti sekä näppäimistöllä että kosketusnäytöllä varustetut mallit, kuten N97, petrasivat. Lisäksi kosketusnäytölliset musiikkipuhelimet, kuten Nokia X6 ja 5230 XpressMusic, sekä E-sarjan älypuhelimet menestyivät hyvin.
Vaikka Kallasvuo vahvisti, että tulossa on uusi huippumalli, niin valitettavasti kyseisestä mallista ei ole vielä tarkempia tietoja. Tulevan vuoden aikana julkaistaan sekä Symbian- että Maemo-käyttöjärjestelmien uudet versiot, Symbian^3 ja Maemo 6. Myös Symbian^4-päivitystä odotetaan vuoden lopulla.
Kallasvuo käsitteli myös Applen iPad-laitteen takia tapetilla olleita tablet-tietokoneita. Kiinnostusta Nokialla löytyy myös tabletteihin, mutta mitään konkreettista ei ole varmasti hetkeen tiedossa. Kallasvuo mainitsi, että uudet aluevaltaukset ovat mahdollisuuksien rajoissa, kuten Booklet 3G -miniläppäri osoitti. Bookletiakin Kallasvuo kutsui tosin vain kokeiluksi.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.