Symbian muuttui täysin avoimeksi

Matti Robinson
4. helmikuuta, 2010 11:03

Jonkin aikaa sitten Symbian.org-sivuston alle ilmestyi mystinen laskuri, jonka satunnaisilta näyttäviä numeroita ihmiset pääsivät pohtimaan osoitteessa countdown.symbian.org. Nyt sivulla näytetään ainoastaan YouTube-video, mutta lähtölaskennan selvitys on joka tapauksessa selvinnyt. Symbian Foundation teki alustastaan täysin avoimen.
Vahvasti Nokia-vetoisen Symbian-alustan lähdekoodi on nyt ladattavissa ja muokattavissa vapaasti. Noin 330 miljoonassa myydyssä puhelimessa käytetty alusta on ehtinyt jo kymmenen vuoden ikään. Symbian Foundationin Lee Williams kertoi, että tempauksella halutaan helpottaa alustan kehittämistä.
"Keskustelimme kolmannen osapuolen ohjelmistokehittäjien kanssa, jotka olivat käyttäneet yhdeksän kuukautta selvittääkseen IP-oikeudet", kertoi Williams BBC:lle. "Lisäksi alustan avaaminen parantaa tietoturvaa", hän jatkoi.
Lee Williams kertoi, että kyseessä ei ole mikään markkinointitemppu. "Toteutamme ajatuksia, jotka ovat lähteneet liikkelle 12-18 kuukautta ennen Androidin julkaisua ja ennen alkuperäistä iPhonea."
Nokian lisäksi Symbian Foundationin jäseniä ovat muun muassa AT&T, LG, Motorola, NTT Docomo, Sony Ericsson ja Samsung.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.