Opera-selaimen iPhone-versiota esitellään ensi viikolla

Kaarlo Räihä
10. helmikuuta, 2010 14:30

Applen asettamat rajoitukset iPhonen ohjelmistokehitykselle ovat nousseet jälleen puheenaiheiksi, sillä Opera Software ilmoitti tänään lehdistötiedotteessa esittelevänsä ensi viikolla Opera Mini -selaimen iPhone-versiota.
Mobile World Congress -tapahtumassa (MWC) paikalla oleva Opera ei kuitenkaan kertonut onko se saanut Applen hyväksynnän selaimen julkaisemiselle App Storessa, vai onko kyseessä pelkkä markkinointikikka. Virallisen tiedon mukaan Opera ei ole toistaiseksi edes lähettänyt selaintaan Applen hyväksyttäväksi, mutta yrityksen johtoportaassa ollaan toiveikkaita tulevaisuuden osalta.
Toistaiseksi Apple ei ole hyväksynyt App Storeen vaihtoehtoisia internet-selaimia, koska yritys ei halua kilpailua puhelimen mukana tulevalle selaimelle, joten Opera Minin julkinen jakelu näyttää epätodennäköiseltä.
Opera esittelee kuitenkin selainta MWC:ssä ensi viikolla, joten ainakin lehdistön edustajat voivat kokeilla selaimen 5-version toimintaa iPhonella. Yrityksen mukaan Opera Minin iPhone-versio on muiden sen julkaisujen tavoin nopea (jopa kuusi kertaa nopeampi kuin Mobile Safari), helppokäyttöinen ja sisältää tukun tuttuja ominaisuuksia.
Opera Mini -selaimen ohella Opera esittelee ensi viikolla Opera Mobile 10 -selainta Symbian S60-, Windows Mobile- ja Android-ohjelmistoalustoille.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.