MWC: Samsungin S8500 sisältää Badan ja Super AMOLED -näytön

Kaarlo Räihä
14. helmikuuta, 2010 22:38

Vaikka Mobile World Congress -tapahtuma käynnistyy virallisesti vasta huomenna, ovat jotkin valmistajat pitäneet omia lehdistötilaisuuksiaan jo tänään. Ensimmäisten joukossa oli Samsung, joka julkaisi odotetun Wave-puhelimen (tunnettaan myös S8500-mallinimellä).
Uutuuspuhelin pitää sisällään runsaasti toivottuja uudistuksia, kuten uuden Bada-käyttöjärjestelmän, Super AMOLED -näytön ja Bluetooth 3.0 -tuen.
Näytöllä on kokoa 3,3 tuumaa ja sen resoluutio on 800x480. Samsung sanoo Super AMOLED -tekniikan tarjoavan selvästi kirkkaamman ja tarkemman kuvan kuin muut vastaavat näyttötekniikat. Täten puhelimen käyttäminen onnistuu paremmin esim. kirkkaassa päivänvalossa.
Puhelimen sisältämä uusi Bada-käyttöjärjestelmä tukee mm. kymmentä kotinäyttöä ja tarjoaa SocialHub-ominaisuuden sähköpostien ja erilaisten verkkopalveluiden seuraamiseen. Käyttöliittymän muokkaamisesta ja puhelimen kosketusnäytön toiminnasta vastaa uusittu TouchWiz 3.0 -käyttöliittymä, mutta valitettavasti puhelimen kosketusnäyttö ei tue monikosketusta. Puhelimen vakioselain on Dolphin 2.0, joka on yrityksen omaa tuotantoa. Puhelinta voi ohjastaa äänikomennoilla ja se toimii tarvittaessa rajoitetusti ilman SIM-korttia.
Suoritin toimii gigahertsin taajuudella, mutta Samsung ei paljastanut kenen valmistama se on. Sisäänrakennettua flash-muistia laitteessa on mallista riippuen joko 2 tai 8 gigatavua ja muistia voi laajentaa microSD-muistikorteilla (suurin tuettu muistikortin tallennustila on 32 gigatavua).
Bluetooth 3.0 -tuen ohella laitteen verkko-ominaisuuksia ovat WLAN (802.11n), 2.5G (850, 900, 1800 ja 1900 MHz taajuudet) ja 3G (900 ja 2100 MHz taajuudet). Paikannusta varten puhelimesta löytyy aGPS, jonka avulla voi geotagata puhelimen viiden megapikselin kameralla (LED-salama) otettuja kuvia.
Videokuvaus onnistuu 720p-resoluutiolla ja puhelin osaa toistaa mm. DivX-, Xvid-, MP4- ja WMV-videoita. Äänet saa puhelimesta tarvittaessa ulos 3,5mm kuulokeulostulon kautta.
Kokoa puhelimella on 118x56x10,9mm ja akun kapasiteetti on 1500mAh (valmiusajoista Samsung ei maininnut mitään). Myyntiin S8500 tulee huhtikuussa ja sen suositushinta paljastetaan myöhemmin.
Alla muutama kuva ja Engadget-sivuston kuvaama video puhelimesta



Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.