Nokia ja Intel fuusioivat mobiili-Linuxit

Matti Robinson
15. helmikuuta, 2010 13:05

Nokia ja Intel kertoivat tänään yhteistyöstä mobiili-Linuxin parissa. Intelin Moblin ja Nokian Maemo tulevat yhdistymään uudeksi, täysin avoimeksi Linux-alustaksi. Kaksikko alkaa kehittää mobiilialustaa jatkossa MeeGo-nimellä.
Lehdistötilaisuudessa kerrottiin, että uusi alusta tulee toimimaan useilla eri laitekokoonpanoilla. Nokia ja muut laitevalmistajat tulevat julkaisemaan ensimmäiset MeeGo-laitteet jo tämän vuoden puolella. Luonnollisesti uusi alusta tulee kilpailemaan ennen kaikkea Android-puhelimia vastaan, mutta Intelin ja Nokian kommenteista on havaittavissa, että MeeGoa nähtäisiin pian myös muissa laitekategorioissa Androidin tapaan.
MeeGo tulee yritysten mukaan hyödyntämään molempien alustojen parhaat puolet. Sen kerrotaan tarjoavan saman Qt-kehitysympäristön kuin Maemo 6 ja tukevan muun muassa Ovi Kauppaa sekä Intelin AppUpSM Centeriä. Inteliltä tarjolla on myös laajempi tuki suoritinarkkitehtuureille.
MeeGon ensimmäinen versio julkaistaan vuoden seuraavalla neljänneksellä ja ensimmäisiä laitteita voi odottaa markkinoille myöhemmin tänä vuonna.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.