Symbian^3 esiteltiin virallisesti - katso video

Kaarlo Räihä
15. helmikuuta, 2010 12:37

Monille Nokia-faneille Mobile World Congress -tapahtuman odotetuin hetki oli Symbian^3 (S^3) -alustan esittely. Symbian Foundationin mukaan S^3:n lopulliset ominaisuudet lyödään lukkoon tämän vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana, mutta ensitietojen perusteella muutoksia on luvassa runsaasti nykyisiin Symbian-laitteisiin verrattuna.
Suurimmat muutokset liittyvät käytettävyyteen ja käyttöliittymään, joista Symbian-laitteita ei ole aiemmin juuri kehuttu. Muita parannuksia ovat mm. nopeammat verkkoyhteydet (4G-valmius), OpenGL ES -grafiikkakiihdytysten hyödyntäminen 2D- ja 3D-piirtämisessä (helpottaa mm. 3D-pelien tekemistä), parempi muistinhallinta (helpottaa useamman sovelluksen samanaikaista suorittamista), HDMI-tuki teräväpiirtonäyttölaitteita varten ja uusittu kotinäyttö.
Symbian Foundationia johtavan Lee M. Williamsin mukaan S^3 on valtava kehitysaskel Symbianille. Alustan avoimuuden myötä Symbianin uskotaan kiinnostavan enemmän kehittäjiä, jotka tekevät alustalle sitten parempia ohjelmia ja palveluita.
Nokian ohella Symbian Foundationin jäseniä ovat mm. AT&T, Fujitsu, Qualcomm, Samsung, Sony Ericsson ja Texas Instruments.
Alla uuden alustan esittelykuvia ja -video

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.