HTC:lta kolme uutta kosketuspuhelinta

Matti Robinson
16. helmikuuta, 2010 13:42

Taiwanilainen HTC piti tänään Mobile World Congressissa oman lehdistötilaisuutensa. Se kertoi Barcelonassa kahdesta uudesta Android-puhelimesta ja yhdestä Windows Mobile -puhelimesta. Jälkimmäistä edustaa HTC HD mini, joka on kevyempi versio 4,3 tuuman näytöllä varustetusta HTC HD2:sta. Android-puhelimia olivat puolestaan huhuista tutut HTC Legend ja HTC Desire, joka tunnettiin huhuissa nimellä HTC Bravo.
HTC HD mini on 3,2 tuuman HVGA-näytöllä varustettu patukkamallinen kosketusnäyttöpuhelin, joka pyörittää Windows Mobile 6.5.3 -versiota. HD miniin, kuten kahteen muuhunkin uutuuteen, on istutettu HTC:n oma, kehuttu Sense UI, joka pitää huolen, että Windows Mobilea on hieman mukavempi käyttää. Puhelin tulee Euroopan ja Aasian markkinoille huhtikuussa, mutta HTC ei kertonut puhelimelle hintaa. Valitettavasti emme vielä päässeet todistamaan HTC:n ensimmäistä 7 Series -puhelinta, vaikka yritys kertoikin, että niitä on tulossa myöhemmin tänä vuonna.

Kaksikko HTC Legend ja HTC Desire ovat siis molemmat Android-puhelimia, jotka saavat käyttöjärjestelmän uusimman 2.1-version käyttöönsä. Legendiä HTC kuvaili Heron jatkajaksi. Puhelimet ovat miltei samankokoisia, mutta näyttö on Legendissä uudistettu käyttämään AMOLED-teknologiaa. HTC Herosta tuttua trackball-hiirtä ei nähdä Legendissä, mutta tilalla on trendikkäämpi optinen ohjain. Suoritin on myös vaihdettu uudempaan 600 megahertsin prosessoriin. Puhelin tulee myyntiin Euroopassa kuta kuinkin samaan aikaan kuin HD mini.

Viimeisimpänä, mutta taatusti ei vähäisimpänä: HTC Desire. Desire on teknisiltä ominaisuuksiltaa hyvin lähellä Google Nexus One -puhelinta, joka on niin ikään HTC:n valmistama. HTC kutsuikin Desirea Nexus Onen tapaan superpuhelimeksi. Nexus Onesta tutun 3,7 tuuman AMOLED-näytön ja gigahertsin taajuudella hyrräävän Snapdragon-suorittimen lisäksi Desirestä löytyy optinen trackpad-ohjain ja Sense UI kuten Legendistä, sekä Flash 10.1 -tuki. Kyseessä on erittäin merkittävä kilpailija Nexus Onelle, enkä ihmettelisi vaikka hintaakin olisi hieman hiottu pienemmäksi. HTC Desire tulee Eurooppaan toisen neljänneksen alkupuolella, eli huhti-toukokuussa.

Engadget saalisti paikan päältä HTC Desiren ja sai sen pikaisesti myös videolle.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.