Microsoft julkaisi kunnollisen esittelyvideon Windows Phone 7:sta

Kaarlo Räihä
16. helmikuuta, 2010 13:07

Eilen Microsoft esitteli Mobile World Congress -tapahtumassa uutta Windows Phone 7 -käyttöjärjestelmää. Esittelytilaisuuden jälkeen Windows Phone 7:sta on julkaistu runsaasti lisää tietoa, joten pieni täydennys asian tiimoilta lienee paikallaan.
Järjestelmän toimivuudesta kiinnostuneiden sukankuluttajien kannattaa ensimmäisen tarkistaa Microsoftin julkaisema 22 minuutin pituinen esittelyvideo, jossa tutustutaan mm. käyttöliittymään, uuteen Internet Explorer -selaimeen, viestintään sekä GPS:n ja karttojen toimintaan.
Ohjelmiston ohella Windows Phone 7 tuo muitakin uudistuksia, jotka koskevat puhelimen laitteistoa. Windows Phone 7:n sisältävässä puhelimessa on nimittäin pakko olla mm. vähintään WVGA-resoluution (800x480) monikosketusta tukeva kapasitiivinen kosketusnäyttö, Open GL ES 2.0 -yhteensopiva grafiikkakiihdytin, 256 megatavua RAM-muistia, gigatavun verran flash-muistia, A-GPS-tuki, 3,5mm kuulokeulostulo ja kolmen megapikselin kamera. Näiden vaatimusten johdosta todella edullisia Windows Phone 7 -puhelimia ei todennäköisesti nähdä markkinoilla aivan hetkeen.
Monia pelaajia kiinnostava toiminallisuus on Windows Phone 7:n Xbox LIVE -tuki, joka sallii pelaajien seurata omia avatarejaan, muiden pelaajien profiileja ja tutkailla kerättyjä Achievements-saavutuksia. Luonnollisesti Windows Phone 7:lle julkaistavat pelit voivat hyödyntää Xbox LIVE:ä, joten pelikehittäjille löytyy runsaasti valmiina komponentteja pelien toteuttamista varten.
Tietoja on valunut lisäksi Marketplace-kauppapaikasta, jonka ulosanti on varsin visuaalinen. Samasta verkkokaupasta voi ostaa puhelimiin ainakin uusia sovelluksia, pelejä, musiikkia ja podcasteja.
Windows Phone 7 ei sisällä yllättäen lainkaan normaalia moniajoa, vaan aktiivisena voi kerrallaan olla vain yksi ohjelma. Lisäksi Flash-tukea ei nähdä laitteissa ainakaan vielä, mutta sellainen on kuulemma luvassa myöhemmin. Muita muutoksia aiempiin Windows Mobileihin verrattuna ovat Stylus-tuen katoaminen, jonka lisäksi puhelimiin ei saa rakentaa omia käyttöliittymiä, vaan kaikissa puhelimissa on ajettava samalla logiikalla toimivaa käyttöliittymää (teemoja voi muokata).

Lue myös nämä
Tägit
Microsoft Windows Phone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.