Skype nyt ladattavissa S60 5th Edition -puhelimille

Kaarlo Räihä
17. helmikuuta, 2010 12:53

Viime joulukuussa internet-puheluita tarjoavasta Skype-ohjelmasta julkaistiin Symbian S60 -alustalle vihdoin natiivi sovellus. Valitettavasti tuolloin ohjelmaa tarjottiin vain S60 3rd Edition -laitteille, mutta nyt tämä epäkohta on korjattu uuden Skypen myötä, joka toimii myös S60 5th Edition -puhelimilla.
Nokian N97:llä ja uudemmilla S60 5th Edition -puhelimilla toimivan sovelluksen voi ladata puhelimen omalla internet-selaimella osoitteesta skype.com/m ja sovellus on muiden Skype-versioiden tapaan ilmainen.
All About Symbian -sivuston tekemän pikaisen testin perusteella ulkoasua on uudistettu aiempaan S60 3rd Edition -julkaisuun verrattuna. Valitettavasti Skypen S60 5th Edition -versio näyttää syövän julmetusti suoritintehoa ja muistia tietyissä tilanteissa, joten ainakin tällä hetkellä kevyemmät ohjelmat kuten Fring vaikuttavat paremmalta vaihtoehdolta Skype-puheluihin.
Toinen All About Symbianin huomaama ongelma on keskusteluhistorioiden lataaminen, joka saattaa pahimmillaan kestää jopa minuutin verran. Toistaiseksi Skype ei osaa nähtävästi tallentaa historiaa puhelimen muistiin, vaan se ladataan joka kerralla uudestaan.
Tuettujen Symbian-puhelinten listan voi tarkistaa Skypen omalta sivustolta.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.