Nokia luopuu Maemosta

Matti Robinson
18. helmikuuta, 2010 11:13

Nokia on selventänyt monille epäselvää Maemon ja MeeGon tulevaisuutta. Nokian oli tarkoitus julkaista Maemo 6 -alusta tämän vuoden aikana, mutta johtuen vasta julkistetusta yhteistyöstä Intelin kanssa, Maemo 6 jää kokonaan pois kuvioista. Tilalle tulee Maemon ja Intelin Moblin-alustan yhdistävä MeeGo.
Nokian Maemo Devices -yksikön Quim Gil selvensi maemo.orgin keskustelualueella Maemon tulevaisuuden näkymiä. Gil kertoi vastauksessaan, että Nokia aikoo luopua kokonaan Maemo 6 -brändistä. Tämä ei tarkoita, että mitään Maemon kehityksestä hukattaisiin, vaan käyttäjän näkökulmasta ainoastaan nimi muuttuu. Gil vahvisti myöhemmin keskusteluissa, että luopuminen ei koske ainoastaan Maemon kuutosversiota, vaan Nokialta ei tule enää ainuttakaan Maemo-nimeä kantavaa alustaversiota.
Toistaseksi on epäselvää, mitä tapahtuu suositulle maemo.org-yhteisölle. Myös Nokia N900:n tuki MeeGolle on epävarmaa. Kysyttäessä pystyykö N900:n päivittämään MeeGoon, Nokia kertoi, että on vielä liian aikaista sanoa.
Nokia julkisti Maemo Summit -tapahtumassa Maemo 6:n, joka kantoi aiemmin projektinimeä Harmattan. Harmattan on suoraa jatkoa N900-puhelimessa pyörivälle Maemo 5 -alustalle, jonka projektinimi on Fremantle.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.