Nokialta tänä vuonna puhelimia Snapdragon-suorittimella?

Matti Robinson
18. helmikuuta, 2010 16:58

Nokia ja Qualcomm olivat kovissa patenttikiistoissa vielä kaksi vuotta taaksepäin. Yhtiöt pääsivät kuitenkin sopuun vuoden 2008 kesällä, jonka jälkeen alettiin hieroa yhteistyökuvioita. Nyt yhteistyö on poikinut hankkeita, jotka Qualcommin mukaan johtavat vielä tämän vuoden aikana Qualcommin piirisarjalla varustettuihin Symbian-puhelimiin.
Qualcommin toimitusjohtaja Paul Jacobs kertoo Helsingin Sanomien paperilehdessä, että yhteistyö Nokian kanssa on sujunut hyvin. Qualcommin piirisarjalla varustetut laitteet ovat suunnattu jenkkimarkkinoille, jossa Nokian suosio on hiipunut. Qualcommin Snapdragon-piirisarjan gigahertsin kellotaajuudella toimiva ARM-pohjainen suoritin löytyy muun muassa Googlen Nexus One -puhelimesta sekä useista muista huippupuhelimista.
Nokia on tehnyt jo vuodesta 2008 yhteistyötä Qualcommin kanssa, mutta toistaseksi Qualcommin sirut eivät ole löytäneet tietään suomalaisjätin puhelimiin. Tällä hetkellä Nokian ainut Qualcommin piirisarjalla varustettu laite on Booklet 3G -miniläppäri.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.