Sony Ericsson kieltäytyi valmistamasta Google-puhelinta

Matti Robinson
19. helmikuuta, 2010 12:55

Kuten useimmat tietävät Googlen markkinoima ja myymä ensimmäinen aito Google-puhelin, Nexus One, on taiwanilaisen HTC:n valmistama. Sony Ericsson on kuitenkin kertonut, että se voisi yhtä hyvin tulla heidän tehtaistaan. Mikäli Sony Ericssonin toimitusjohtaja Bert Nordbergia on uskominen, niin Google pyysi ruotsalaisten (ja japanilaisten) ylpeyttä valmistamaan hakukonejätin superpuhelimenta ennen HTC:ta.
Bert Nordberg kertoi Sydsvenskan-lehdelle, että he kieltäytyivät, sillä haluavat valmistaa puhelimia vain omalla brändillään. Kieltäytymisen ymmärtäisi noususuhdanteessa olevalta valmistajalta tai Nokian kaltaiselta mobiilijätiltä, mutta ongelmissa rypevälle Sony Ericssonille diilistä on vaikea keksiä juurikaan pahaa.
Sony Ericssonilta on tulossa muutaman kuukauden sisällä oma Android-laite, XPERIA X10. Googlen Nexus One sai kuitenkin jo ennen julkaisua enemmän palstatilaa kuin X10 tulee saamaan todennäköisesti koko elinkaarensa aikana. Nordbergin mukaan Sony Ericssonin suhteet Googleen pysyivät kuitenkin hyvinä, ja he luottavat Android-alustan vetovoimaan myös jatkossa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.