Nokian pomo sanoo Ovi Mapsin tulevan Androidille ja Windows Mobilelle (PÄIVITETTY)

Kaarlo Räihä
25. helmikuuta, 2010 15:14

Vaikka Nokia ei aio näillä näkymin julkaista Android- tai Windows Mobile -ohjelmistoalustaa käyttäviä puhelimia, on yritys kuitenkin nähtävästi työstämässä näillekin ohjelmistoalustoille omia ohjelmiaan.
Asiasta ensimmäiseksi kertoi Die Presse -lehden haastattelussa Nokian toimintaa Keski-Euroopassa johtava Greig Williams, joka sanoi Ovi Mapsin Android- ja Windows Mobile -versioiden olevan seuraava askel.
Nokia ei ole kuitenkaan julkaissut asiasta vielä virallista tiedotetta, joten kyseessä saattaa olla vain yksi suuri väärinkäsitys, joka korjataan myöhemmin.
Jos uutinen kuitenkin pitää paikkaansa, tarkoittaa se sitä, että Nokian ohjelmistokehitys laajentuisi Symbian- ja MeeGo-ohjelmistoalustojen ulkopuolelle, jolloin mahdollisesti myös muita Ovi-palveluita voisi käyttää kilpailevien firmojen puhelimissa.
Viime kuussa Nokia kertoi Ovi Mapsin navigoinnin saapuvan jossain vaiheessa N900-laitteille, joten Ovi Mapsin porttaaminen navigoinnin kanssa muille alustoille ei kuulosta aivan mahdottomalta.
PÄIVITYS:
Nokia on kiistänyt tiedot Android- ja Windows Mobile -alustojen tukemisesta eri medioille lähetetyssä viestissä. Yrityksen mukaan Williams ei ole sanonut mitään tällaista haastattelussa, ja myös Die Presse on poistanut nyt tämän kohdan artikkelistaan.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.