Googlen AdMob kartoitti mobiilitrendejä

Matti Robinson
26. helmikuuta, 2010 15:11

Maailman suurin mobiilimainosyritys AdMob on koostanut selvityksen maailman tämänhetkisistä mobiilialan virtauksista. Google-omisteinen AdMob käsittelee noin 20 sivuisessa selvityksessä muun muassa Android-, iPhone- ja webOS-käyttäjien ikä- ja sukupuolijakaumia, tulevaisuuden suunnitelmia ja sovelluslatauksia, sekä erialuiden mobiilikäyttöasteita.
Android-puhelimien omistajat ovat keskimäärin Palm- ja iPhone käyttäjiä useammin miehiä. Android-käyttäjistä lähes kolmannes on 25-34-vuotiaita, kun iPhone-käyttäjien ikähaarukka jakaantuu tasaisemmin 25 ja 54 ikävuoden väliin. Palmin webOS-käyttäjät ovat edellemainittuja useammin alle 25-vuotiaita.

Applen tulevan tablet-tietokoneen, iPadin, suosio kolmikon keskuudessa vaihtelee suuresti. Applen kelkassa jo olevista käyttäjistä 16% on "luultavasti" ostamassa iPadin seuraavan 6 kuukauden aikana, kun taas Android-käyttäjien keskuudessa iPadia harkitaan ainoastaan 6% tapauksista. Käyttöjärjestelmistä eniten kehuja kyselyssä sai iPhone, jota peräti 91% suosittelee ystävilleen.

Tutkimuksen mukaan Android- ja iPhone-alustojen käyttäjät lataavat kuta kuinkin yhtä monta sovellusta kuukaudessa, mutta iPhonen käyttäjät lataavat useammin maksullisia sovelluksia. Palmin webOS jää selvästi jälkeen sovelluslatauksissa. Tutkimuksesta käy lisäksi ilmi, että ainoastaan 2 prosenttia kaikista kolmen alustan käyttäjistä ei lataa yhtään sovellusta kuukauden ajanjaksolla. Lähes kuusikymmentä prosentia vastanneista lataa 1-6 sovellusta.

Lisätietoja muun muassa mobiilidatan käytöstä näet 21 sivuisesta selvityksestä, jonka voit ladata AdMobin sivustolta.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.