Huhu kertoo kaikkien jenkki-Androidien saavan 2.1-päivityksen

Kaarlo Räihä
27. helmikuuta, 2010 23:52

Googlen tukema Android-ohjelmistoalusta on saanut viime aikoina osakseen kritiikkiä, koska Android-puhelimia julkaistaan eri ohjelmistoversioilla ja ominaisuuksilla. Koska Androidin jokainen kehitysaskel on tuonut mukanaan uusia ominaisuuksia ja bugikorjauksia, on sovelluskehittäjien ja käyttäjien vaikea tietää mitä puhelimelta pitäisi odottaa nyt ja mitä myöhemmin.
Android-uutisointiin keskittynyt Android and Me -sivusto on kuitenkin kertonut asian tiimoilta positiivisia huhuja, joiden mukaan kaikki Yhdysvalloissa myynnissä olevat Android-puhelimet saavat 2.1-versionumerolla varustetun päivityksen vuoden toisen neljänneksen aikana.
Android and Me ei kerro uutisessaan mitään Euroopan tai muun maailman tilanteesta, mutta toivottavasti päivitykset julkaistaan kaikkialla. Jos huhu pitää paikkaansa, olisi se suuri helpotus ohjelmistokehittäjille, joiden ei tarvitsisi enää testata ohjelmiensa toimivuutta Androidin aiemmilla versioilla.
Kuluttajien kannalta puhelimet eivät kuitenkaan ole edelleenkään samassa asemassa vaikka 2.1-aalto iskisi niihin kaikkiin, koska julkaistujen tietojen perusteella esim. live wallpapers -ominaisuus ei olisi tuettu kaikissa vanhemmissa puhelimissa.
Toinen hieman harmillinen asia on päivityksen asentaminen, joka vaatii tiettyjen puhelinten kanssa tiettävästi tietokoneen apua, sillä OTA-päivitys 2.1-versioon ei onnistu näissä laitteissa. Tietokoneen vaatimisen lisäksi jossain puhelimissa päivityksen yhteydessä puhelimen muisti pitää tyhjentää kokonaan, joten päivitysrumba ei ole kaikkein kivuttomin.
Huhun perusteella ensimmäiset päivitykset julkaistaan toisen neljänneksen alkupuolella ja ensimmäiset päivitettävät puhelimet ovat HTC:n G1 (Dream) ja myTouch 3G (Magic).

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.