N900:sta etälaukaistava salama järkkäreille

Ilkka Ketola
1. maaliskuuta, 2010 16:59

Kuten olemme kerta toisensa jälkeen saaneet huomata, on Nokian N900 ainakin häkkereiden ja modaajien suuressa suosiossa. Avoimelle linux-alustalle rakennetulla puhelimella on jo aiemmin nähty mm. tuki Sixaxis-konsoliohjaimelle, Starcraft ja Duke Nukem 3D -pelit sekä Mac OS X 10.3. Nyt N900 on keksitty valjastaa järjestelmäkameran etälaukaisevaksi salamalaitteeksi.
DoItDifferent-blogin blogaaja muutti N900 salamalaitteeksi melko yksinkertaisin tempuin hyödyntäen kahta valmista ohjelmaa. Ensimmäinen ohjelmista on Shutter, joka hyödyntää N900:n IR-lähetintä ja lähettää Nikonin kameroiden (mm. D40 ja D70) IR-vastaanottimen ymmärtämän etälaukaisukäskyn. Toinen ohjelma taas on Flashlight, joka osaa kontrolloida N900:n omaa salamaa. Tässä tapauksessa ohjelmia hyödynnettiin siten, että N900:sta annetaan laukaisukäsky, joka samaan aikaan väläyttää N900:n salamavaloa ja lähettää IR-laukaisutilassa olevalle kameralle laukaisukäskyn.
Lopputuloksena on siis etälaukaiseva salama, jonka tosin blogaaja itsekin vahvistaa olevan lähinnä kiva lelu -- N900:n salama kun ei kuitenkaan ole mitään huipputasoa. Joka tapauksessa kyseessä on jälleen uusi mielenkiintoinen ja hauska tapa hyödyntää N900:sta.
Alla on video, jossa esitellään salaman toimintaa.

Jutun kuva: DoItDifferent

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.