Videolla: Nokian Vanjoki kertoo uudesta Symbianista ja MeeGosta

Matti Robinson
1. maaliskuuta, 2010 15:01

Mobile World Congressissa All About Symbianin ja Mobile Industry Reviewin haastattelussa ollut Anssi Vanjoki kertoo videosarjan toisessa osassa tulevista Symbian-ja MeeGo-käyttöjärjestelmistä. Samalla Vanjoelta kysytään suhtautumista liukukantisiin puhelimiin ja niiden tulevaisuuteen. Videosarjan ensimmäinen osa käsitteli Nokia N97 -puhelinta sekä Symbian^1-käyttöjärjestelmää. Ensimmäisen osan voit katsoa aiemmasta uutisesta.
Vanjoki kertoo videolla, että Symbianin siirryttyä oman säätiön alle, siitä tulee entistä avoimempi. Nokia ei siis ole ohjaamassa alustaa, vaan ainoastaan osallistumassa sen kehitykseen. Sama koskee myös Maemon ja Moblinin yhdistämää MeeGoa. Symbian muuttuu uusien julkaisujen myötä yhtenäisemmäksi, jolloin vältytään malliperhekohtaisilta julkaisuilta ja alustan pirstaloitumiselta.
Vanjoki kertoi myös, ettei hän henkilökohtaisesti usko Nokia N95:n muotoisten puhelinten tulevaisuuteen. Tulevaisuuden älypuhelimet ovat kosketusnäytöllä varustettuja puhelimia, joissa fyysinen näppäimistö on tietokoneista tuttu QWERTY.
Vanjoki painottaa haastattelussa Qt- ja Web Runtime -kehitysympäristöjä. Niiden avulla kehittäjät tavoittavat huomattavasti helpommin sekä MeeGon että Symbianin käyttäjät. Tärkeintä tässä kaikessa on Vanjoen mukaan se, että alustat ovat täysin avoimia.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.