Nokia julkisti C5-puhelimen, uudet mallinimet

Matti Robinson
2. maaliskuuta, 2010 12:30

Nokia julkisti tänään CeBIT-messuilla odotetusti uuden C-sarjalaisen. Jo aimmin vuotanut C5 on perinteinen patukkamallinen puhelin, jota voitaisiin kutsua vaikka laadukkaaksi peruspuhelimeksi. Samalla Nokia ilmoitti, että se ottaa käyttöön uuden nimeämiskäytännön, joka tuo C- ja X-sarjan tavoin E- ja N-sarjaan yksinumeroiset mallinimet.
Nokia C5:n ruostumattomasta teräksestä valmistetun kuoren sisään on ujutettu 3,2 megapikselin kamera LED-salamalla, A-GPS, HSDPA/HSUPA, 3,5 millimetrin kuulokeliitin ja microSD-muistikorttipaikka. Aivan älypuhelimeksi puhelinta ei voida kutsua allekirjoittanut ei kutsu, sillä muun muassa WLAN puuttuu. Nokia kertoo puhelimen soveltuvan yhteisökäyttöön ja siitä löytyy esiasennettuna sovellukset muun muassa Facebookille, YouTubelle, Twitterille ja MySpacelle. C5:n mukana tulee myös uusi Ovi Maps 3.0 ilmaisella navigoinnilla
Nokialta on siis mahdollisesti tulossa myös esimerkiksi N1- ja E5-puhelimet. Uusia yksinumeroisia N- ja E-sarjan puhelimia ei kuitenkaan vielä julkistettu.
Nokia C5 tulee maailmanlaajuisesti markkinoille vuoden toisella neljänneksellä 135 euron verottomaan hintaan.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.