Nokialta S40-peruspuhelimia kosketusnäytöllä

Matti Robinson
3. maaliskuuta, 2010 13:13

Nokian halvimmille peruspuhelimille suunnattu S40-alusta niittää satoa erityisesti kehittyvillä markkinoilla, joissa puhelimen tärkein aspekti on halpa hinta. Maailman suosituin mobiilialusta onkin suunnattu kuluttajille, jotka eivät tarvitse tehokkaimpia puhelimia tai trendikkäimpiä ominaisuuksia. Italialainen Cellularmania-sivusto kertoi kuitenkin virallisesta dokumentista, jonka mukaan Nokia olisi tuomassa peruspuhelimiinkin kosketusnäytön, QWERTY-näppäimistön sekä kehittyneemmät Internet-ominaisuudet.
Nokia software strategy -dokumentti kertoo, että uudet S40-puhelimet tuovat Internetin seuraavalle miljardiluvulle puhelimilla, jotka tukevat Ovi-palveluita, kuten Ovi Mail, Ovi Maps, Ovi Life Tools ja Ovi Money. Internet-palveluiden lisäksi uusien puhelimien mukana esitellään ensimmäistä kertää S40-alustalle myös kosketusnäytöt, QWERTY-näppäimistöt sekä kaksois-SIM-tuki. Uusia, edellä mainittuja ominaisuuksia hyödyntäviä laitteita voidaan odottaa markkinoille jo tämän vuoden aikana.
Dokumentti on julkaistu jo viime kuun puolivälissä, mutta syystä tai toisesta Nokia ei ole tulevia ominaisuuksia hehkuttanut. Dokumentin voi ladata kokonaisuudessaan täältä.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.