Nokian ja Alpinen yhteistyö integroi ilmaisen navigoinnin auton viihdejärjestelmään

Ilkka Ketola
3. maaliskuuta, 2010 14:53

Nokia ja Alpine ovat ilmoittaneet yhteistyöstä, jonka hedelmänä Nokian älypuhelimet integroituvat osaksi auton viihde- ja infojärjestelmää. Terminal Mode -nimellä lanseerattu rajapinta mahdollistaa esimerkiksi Nokian ilmaisen navigoinnin käyttämisen Alpinen järjestelmän isolta näytöltä sekä puhelimen muun sisällön ja ominaisuuksien hyödyntämisen. Normaalien puhelutoimintojen lisäksi rajapinta tuo käyttöön mm. puhelimeen tallennetun musiikin ja eri sovellukset, kuten säätietopalvelut.
Yhteistyönä kehitetyn teknologian arvoa nostaa se, että useista autoista löytyy integroituna Alpinen viihde- ja tietojärjestelmä. Kun Nokian OVI Mapsin ilmainen navigointi tulee käytetättäväksi suurelta ruudulta, paranee sen käytettävyys huomattavasti. Ja kun järjestelmä kykenee vielä yhdistämään autolta saamansa tiedot mukaan, on tuloksena käyttökelpoisia sovelluksia. Jos järjestelmä esimerkiksi havaitsee polttoaineen olevan vähissä, voi se ehdottaa reittiä lähimmälle huoltoasemmalle. Puhelimen datayhteyden ansiosta järjestelmä voi kuitenkin mennä askeleen pidemmälle, verrata lähellä olevien asemien hintatasoa ja ohjata halvimmalle huoltoasemalle ja tarjota vielä sähköisen kahvikupongin kaupan päälle.
"Nykyaikaisen auton viihde- ja tietojärjestelmä on luonnollinen jatke älypuhelinten kyvyille. Se yksinkertaistaa Ovi Mapsin käännös käännökseltä -navigointia, ja lisäksi tarjoaa uuden ja helpon tavan päästä käsiksi älypuhelimen sisältöön, kuten musiikkiin, sekä jakelukanavan Ovi Storen autoiluun räätälöidyille sovelluksille", toteaa Vishal Chatrath, Nokia Automotiven tuotekehitysjohtaja.
Alpinen mukaan puhelin voidaan liittää järjestelmään joko USB-johdolla tai Bluetooth-yhteydellä. Lyhyemmillä matkoilla Bluetooth on varmasti käyttökelpoisempi, mutta pitkillä matkoilla puhelimen akkua voi säästää liittämällä puhelimen USB-johdolla.
Nokian ilmaista navigointia ei ihan vielä pääse testaamaan autonsa integroidun viihdejärjestelmän kautta, sillä teknologia ei ole vielä täysin valmista. Odottavan aika ei kuitenkaan välttämättä ole pitkä, silä Nokia Automotiven ja CE4A:n yhteistyössä kehittämä Terminal Mode on Alpinen tiedotteen mukaan jo "lähellä julkaisua". Nokia Ovi Maps käyttää NAVTEQin karttoja.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.