Patenttisota jatkuu - Apple haastoi HTC:n

Kaarlo Räihä
3. maaliskuuta, 2010 13:45

Matkapuhelimia valmistavien yritysten väliset patenttikiistat ovat jälleen jatkuneet Yhdysvalloissa, kun Apple haastoi HTC:n oikeuteen Delawaressa ja samalla jätti valituksen kansainvälisen kaupan komissiolle eli ITC:lle (International Trade Commission), jotta HTC:n tiettyjen tuotteiden (mm. Nexus One, Touch Pro ja Touch Diamond) maahantuonti Yhdysvaltoihin estettäisiin.
Applen mukaan HTC:n tuotteet rikkovat 20 eri patenttia, jotka liittyvät mm. käyttöliittymään, kosketusnäyttöihin, virransäästöominaisuuksiin ja grafiikan piirtämiseen. Vanhin patentti on vuodelta 1995 ja tuorein tämän vuoden helmikuulta.
Kuten muissa vastaavissa patenttitaisteluissa, ei tähänkään riitaan saada todennäköisesti ratkaisua aivan lähiaikoina, koska sekä ITC että Yhdysvaltojen oikeuslaitos käsittelevät asioita etanamaisen hitaasti. Pelkästään Delawaren oikeuslaitokselle Apple lähetti tiettävästi 700 sivua tekstiä, joten taistelua on valmisteltu pidemmän aikaa.
HTC:n tiedotteen mukaan yritys on kehittänyt itse kaiken tekniikkansa ja se on myös patentoinut nämä keksinnöt. HTC:lla ei uskota taistelun vaikuttavan yrityksen toimintaan lyhyellä aikavälillä, mutta sijoittajat ovat asiasta nähtävästi eri mieltä, sillä HTC:n pörssikurssi laski Applen antaman tiedotteen jälkeen muutaman prosentin verran.
HTC on saanut asian osalta paljon positiivisia viestejä ja yrityksen Twitter-sivustolla kiitellään kaikkia tahoja positiivisesta tuesta.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.