MeeGo tulee alustavasti Nokia N900:lle

Matti Robinson
5. maaliskuuta, 2010 11:14

Maemo 5 -alustaa pyörittävälle N900:lle ei ole missään vaiheessa luvattu päivitystä Maemon kuudenteen versioon. Asiat ovat ilmeisesti muuttuneet nyt kun Maemo ja Moblin yhdistyivät MeeGoksi, sillä Meegon Technical Steering Group-tiimin suomalaisjäsen Valtteri Halla kertoi virallisessa MeeGo-blogissa, että MeeGon ensiaskeleet tullaan ottamaan juurikin Nokian ainoalla Linux-puhelimella.
Halla kertoo, että MeeGo-projekti pääsee varsinaisesti vauhtiin tämän kuun aikana, kun ensimmäinen MeeGo-repository julkaistaan. Tämä tarkoittaa, että sekä N900 että Atom-pohjaiset laitteet toimivat suunnannäyttäjinä MeeGon kehitykselle. Ohjelmistoluetteloiden julkaisu Nokia N900:lle on ehdottomasti hyvä uutinen kännykän omistajille, sillä se enteilee virallista tukea laitteelle myös tulevaisuudessa.
Koska Nokia ei ole kovinkaan hanakasti ollut rummuttamassa N900:n tulevaisuutta uusien Maemo-sukupolvien yhteydessä, niin onkin positiivista huomata, ettei kovasti hypetettyä mobiilitietokonetta olla unohdettu. Ehkä N900:n Maemo 6 -tuesta ei hiiskahdettu tiedettäessä tuleva yhdistyminen.
Kaikki kiinnostuneet voivat lukea Valtteri Hallan blogauksen täältä.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia N900 MeeGo
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.