Microsoft esitteli Windows Phone 7:n peliominaisuuksia

Kaarlo Räihä
7. maaliskuuta, 2010 12:50

Vaikka kaikki tahot eivät ole vakuuttunut matkapuhelinten peliominaisuuksista, ovat puhelinten pelivalikoimat nykyään sangen kattavia ja lisää puhelimille tarkoitettuja pelejä on luvassa, sillä Microsoftin teknologiastrategiasta vastaava Eric Rudder esitteli TechEd Middle East -tapahtumassa kuinka helppoa pelien porttaaminen on Windows Phone 7:lle.
Rudder esitteli tapahtumassa Indiana Jones -tyyppistä tasohyppelypeliä, joka toimii sekä tietokoneilla, Xbox 360:lla ja Windows Phone 7 -puhelimilla. Rudderin mukaan 90 prosenttia pelin koodista on samaa kaikilla alustoilla ja Windows Phone 7:n näkökulmasta muutoksia täytyy tehdä lähinnä kontrolleihin, joissa pitää hyödyntää puhelimien kiihtyvyysantureita ja kosketusnäyttöä.
Pelikehityksen helpottumisen lisäksi uusi yhtenäinen alusta helpottaa myös pelaajien elämää, koska pelien tallennustiedostot voi synkronoida Xbox Liven kautta, jolloin esim. PC:llä keskenjäänyttä peliä voi jatkaa bussissa matkapuhelimella.
Uudistuksista huolimatta Halo: Reachia ei kannata odotella Windows Phone 7 -puhelimille, mutta esim. Xbox Live Arcadesta tuttuja pelejä voidaan jatkossa nähdä enemmän puhelimilla.
Alla video Rudderin esityksestä

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.