Skype poisti sovelluksensa jenkkien Ovi Kaupasta

Matti Robinson
8. maaliskuuta, 2010 13:13

Viime viikolla Nokian Ovi Kauppaan lisätty VoIP-sovellus Skype ei löytänytkään tietään ohjelmistokaupan valikoimiin rapakon takana. Yhdysvaltalaiset Nokia-käyttäjät jätettiin rannalle ruikuttamaan, vaikka kyseessä piti olla maailmanlaajuinen julkaisu. Nokian mukaan ilmaiset verkkopuhelut mahdollistava sovellus vedettiin pois kaupasta aivan viime hetkillä, eikä heille tiedotettu syytä toimenpiteeseen. Skypeltä kerrottiin loppuviikosta, että toimeen painosti Skypen ja Verizon Wireless -operaattorin välinen yhteistyö.
Skypen yhteyshenkilö kertoi VentureBeat-sivustolle, että päätös ohjelman poistamiseen tehtiin, jotta hiljattain julkistetulle Verizon-yhteistyölle saataisiin kiinnitettyä enemmän huomiota. Yrityksen mukaan kyse oli puhtaasti markkinointipäätöksestä.
Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta kun Skype laiminlyö matkapuhelinkäyttäjiä Yhdysvalloissa. Yritys poisti aiemmin sovelluksen Windows Mobile -version sivustoltaan sekä Android-version Android Marketista.
Skype kertoi, että Symbian-sovellusta tuetaan edelleen, mutta Yhdysvalloissa lataus on suoritettava verkkoselaimella osoitteessa http://skype.com/m. Suomessa Skype-sovellus löytyy edelleen Ovi Kaupasta.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.