Windows Phone 7 Series alustavasti 800x480-näytöille

Matti Robinson
12. maaliskuuta, 2010 14:57

Microsoft on ilmoittanut, että se tulee ensialkuun tukemaan Windows Phone 7 Series -puhelimissa 800x480-resoluutiota. Microsoftin Shawn Hargreaves kertoi blogissaan, että korkean WVGA-resoluution lisäksi tuki tulee pian myös 320x480-resoluutiolle. Hargreaves huomauttaa, että vaikka korkeampi resoluutio on omiaan muun muassa nettisurffaukseen, niin joillekin peleille se voi olla liian raskasta käsitellä.
Puhelimien laitteisto mahdollistaa skaalauksen aina natiiviin resoluutioon ilman grafiikkapiirin kuormitusta, joten XNA-kehitysympäristöä käyttävät pelikehittäjät voivat huoletta suunnitella pelinsä toimimaan myös laitteilla, joissa on HVGA-resoluution (320x480). Tällöin WVGA-näytöillä varustetut laitteet skaalaavat pelin koko näytölle viemättä liikaa resursseja.
Windows Phone 7 Series -alustaan päivittäminen on ollut kiivaan keskustelun kohteena. Suurimmat odotukset ovat kohdistuneet HTC:n HD2-puhelimeen, joka on lähimpänä Microsoftin vaatimia ominaisuuksia nykypuhelimista. HTC HD2:ssa on edellämainittu 800x480-resoluution näyttö, jonka lisäksi piirisarja on WP7S-puhelimissakin todennäköisesti käytettävä Snapdragon.
Microsoft on kuitenkin kertonut, että WP7S-puhelimissa tulee olla tietyt kolme fyysistä näppäintä. Tätä kohtaa WP7S-standardeista HTC HD2 ei täytä.
Microsoft tulee kertomaan ensi viikon maanantaina alkavassa MIX10-tapahtumassa lisää Windows Phone 7 Series -alustasta, joten ehkä silloin tiedämme myös HTC HD2:n kohtalon.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.