Nokian blogissa äänestetään potentiaalisesta älypuhelimesta

Kaarlo Räihä
16. maaliskuuta, 2010 13:27

Vaikka uuden älypuhelinkonseptin suunnittelu ei kiinnosta kaikkia, on Nokia avannut omaan Conversations-blogiinsa uuden Design by Community -osion, jossa kuluttajat pääsevät äänestämällä vaikuttamaan uuden älypuhelimen suunnitteluun.
Tällä viikolla äänestetään näytön koosta, näytön kuvasuhteesta, kosketusnäytön tyypistä, näppäimistön tyypistä ja mahdollisista lisänäppäimistä. Viikoittain vaihtuvissa äänestyksissä käsitellään ensi viikolla puhelimen muotoilua. Tämän jälkeen materiaaleja, käyttöjärjestelmää, tiedonsiirto-ominaisuuksia, kameraa ja muita lisäkilkkeitä, joten äänestettävää riittää ainakin ensi kuun loppuun saakka.
Äänestäminen tapahtuu valitsemalla haluamansa vaihtoehdon valmiista valinnoista. Hirviöpuhelinten ja liian "tavallisten" puhelimien äänestäminen on estetty lomakkeessa pisteyttämällä valinnat, jonka myötä liian vähän tai paljon pisteitä saavat kokonaisuudet eivät kelpaa Nokialle. Täten esim. 5 tuuman kapasitiivisella kosketusnäytöllä (kuvasuhde 21:9) ja QWERTY-näppäimistöllä varustettu laite ei kelpaa äänestykseen.
Kun kaikki äänestykset ovat tapahtuneet, tekevät Nokian työntekijät ehdot täyttävistä puhelimista konseptikuvia, joista äänestetään sitten toukokuussa voittava suunnitelma. Varsinaiseksi tuotteeksi voittava suunnitelma ei kuitenkaan muutu, vaan konseptituotteesta renderöidään ainoastaan muutama tuotekuva, joita pääsee sitten ihailemaan blogin kautta.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.