HTC vastaa Applen patenttisyytöksiin

Ilkka Ketola
18. maaliskuuta, 2010 17:06

HTC on vastannut Applen aiemmin tässä kuussa jättämään haasteeseen, jossa Apple syyttää HTC:tä patenttirikkomuksista. Lehdistötiedotteessaan HTC kertoo olevansa valmis puolustautumaan Applen syytöksiä vastaan.
Tiedotteessaan HTC toteaa yhtiön toimitusjohtaja Peter Choun äänellä, että yhtiö kannattaa vahvasti immateriaalioikeuksien suojaamista ja kunnioittaa jatkossakin muita innovaattoreita sekä heidän teknologioitaan. Samoin yhtiö aikoo jatkaa omaa innovatiivista toimintaansa voidakseen toimittaa kuluttajille mahdollisimman hyviä laitteita. Tiedotteessa korostetaan, kuinka 1999 vuonna perustettu HTC on koko historiansa ajan ollut vahvasti tuotekehitysorientoitunut ja ansainnut myös palkintoja tuotteillaan.
HTC ei vielä määrittänyt miten se tarkalleen aikoo Applea vastaan puolustautua. Reutersin mukaan HTC:n Yhdysvaltain varajohtaja Jason Mackenzie lupaa yhtiön esittävän muodollisen lähiviikkoina.
Applen mukaan HTC:n tuotteet rikkovat 20 eri patenttia, jotka liittyvät mm. käyttöliittymään, kosketusnäyttöihin, virransäästöominaisuuksiin ja grafiikan piirtämiseen. Patenteista vanhin on vuodelta 1995 ja tuorein tämän vuoden helmikuulta. Oikeushaasteen lisäksi Apple jätti kansainväliselle kauppakomissiolle ITC:lle valituksen, jolla yhtiö haluaa estää valituksessa nimettyjen HTC:n puhelimen maahantuonnin ja myynnin Yhdysvalloissa.
Applen syytökset kohdistuvat yhteensä 12 puhelimeen. Puhelimista viidessä on käyttöjärjestelmänä Google Android ja seitsemässä Windows Mobile. Nimettyjen Android-puhelinten joukossa on myös HTC:n valmista, mutta Googlen suoraan myymä Nexus One.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.