Microsoft: Kopioi ja liitä -ominaisuus puuttuu Windows Phone 7:sta

Kaarlo Räihä
20. maaliskuuta, 2010 13:54

Vaikka matkapuhelinten suorittimet, muistit ja muut ominaisuudet kehittyvät vauhdilla, ei puhelinten ohjelmistopuolella nähdä vastaavia kehitysaskeleita, vaan vähemmän on enemmän -ajattelumalli tuntuu kiinnostavan yhä enemmän puhelinvalmistajia. Viimeisimpänä tähän kelkkaan on hypännyt Microsoft, joka vahvisti tällä viikolla huhut, joiden mukaan Windows Phone 7 ei sisällä kopioi ja liitä -ominaisuutta.
Microsoftin omat perustelut tälle päätökselle liittyvät tehtyihin käyttäjätutkimuksiin, joiden perusteella vain muutamat henkilöt käyttävät puhelimiensa mahdollisia kopioi ja liitä -ominaisuuksia. Ominaisuuden vähäisen käytön takia Microsoft päätti, ettei se sisällytä kyseistä toiminnallisuutta Windows Phone 7 -ohjelmistoalustaan.
Windows Phone 7:ssa löytyy kuitenkin uusi tekstin tunnistamiseen liittyvä toiminallisuus, joka osaa poimia internet-sivuilta ja tekstiviesteistä esim. sähköpostiosoitteet ja puhelinnumerot. Näitä tietoja koskettamalla puhelimen käyttäjälle tarjotaan erilaisia toimintoja, kuten osoitekirjaan lisääminen tai puhelun tekeminen, joiden avulla hän voi suorittaa yleisimpiä kopioi ja liitä -ominaisuuteen liittyviä tehtäviä.
Peruskäyttöä ajatellen nämä yleisimmät toiminnot ovat varmasti riittäviä, mutta koska esim. yrityksen vuosiraportista tietojen kopioiminen sähköpostiin ei onnistu, aiheuttaa ratkaisu varmasti hampaiden kiristelyä työpuhelinta hankkivien henkilöiden parissa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.