Nokia N86 sai Ovi Maps -navigoinnin

Kaarlo Räihä
20. maaliskuuta, 2010 14:31

Tammikuussa Nokia julkaisi ilmaisella navigoinnilla varustetun Ovi Mapsin, joka tuli saataville tuolloin kymmenelle Nokian laitteelle. Tammikuun jälkeen Nokia on hiljalleen kasvattanut laitetukea, ja tällä viikolla N86-puhelimen käyttäjät saivat uuden päivityksen Ovi Maps -ohjelmaan, jossa ominaisuus on mukana.
Uuden Ovi Mapsin asentaminen vaatii, että itse puhelimessa on käytössä uusin 21-ohjelmistoversio, joka julkaistiin tammikuussa. Ovi Mapsin uusimman version saa ladattua puhelimeen joko selaimella osoitteesta www.nokia.fi/palvelut/ovi-kartat/ tai vaihtoehtoisesti puhelimen oman päivitystoiminnon avulla.
Ovi Maps sisältää täydellä asennuksella kaiken kaikkiaan 180 maan tarkat kartat sekä liikennetiedotteet kymmenessä eri maassa. Muistia täydellinen karttapaketti vie kuitenkin 5 gigatavua, joten monissa tapauksissa puhelimeen kannattaa ladata esim. pelkät Pohjoismaiden kartat. Navigointitiloja laitteessa on kaksi (autoilu ja kävely) ja turn-by-turn-ohjeita tarjotaan 74 maassa (kielivaihtoehtoja on 46).
Kuluttajien keskuudessa Nokian ilmainen navigointi on otettu hyvin vastaan. Helmikuun alussa Nokia kertoi, että uutta Ovi Mapsia oli ladattu 1,4 miljoonalle laitteelle, joten ilmaisesta navigoinnista on tullut selvä kilpailuvaltti yritykselle.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.