Sprintin uusi mainos piikittelee Applea 4G-tuen puutteesta

Kaarlo Räihä
21. maaliskuuta, 2010 12:07

Yhdysvalloissa kilpailijoita piikittelevä mainonta on varsin yleistä ja tällä kertaa Applen omenasta palaa on sivaltamassa matkapuhelinoperaattori Sprint, jonka uusi 4G-modeemista kertova mainos ei ainakaan anna parasta mahdollista kuvaa iPhonesta.
Mainoksessa ensimmäisenä huomautetaan iPhonen rajoittumisesta AT&T-operaattorin verkkoon, jossa käytössä ovat ainoastaan 3G-nopeudet. Sprintin 4G-modeemin avulla nopean internet-yhteyden saa kuitenkin jaettua WLAN:in avulla iPhonelle ja tällöin iPhonenkin omistajat voivat nauttia nopeammista yhteyksistä.
Modeemin ylivoimaisuutta mainoksessa kehuva mies syö lisäksi mainoksessa omenaa ja kysyy mitä sinä voisit tehdä 4G:n avulla. Mainoksen pienellä kirjoitettu tekstiosio lupaa 4G:lle keskimäärin 3-6 Mbps nopeuksia, kun taas 3G-verkoissa päästää keskimäärin 0,6-1,7 Mbps nopeuksiin.
Sprintin käyttämä 4G-termi voi kuitenkin olla joidenkin mielestä harhaanjohtava, koska kyseessä on pelkkä WiMAX-verkko, joka toimii vain tietyissä isoimmissa kaupungeissa. Lisäksi Sprintin nopeudet eivät vastaa Kansainvälisen televiestintäliiton eli ITU:n asettamia IMT-Advanced-vaatimuksia, joiden mukaan 4G-verkoissa tiedonsiirtonopeus pitäisi saada korkeimmillaan ainakin 100 Mbps luokkaan, kun WiMAX tarjoaa parhaimmillaan ainoastaan 40 Mbps nopeuksia.
Alla Sprintin 4G-modeemimainos

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.