Videolla: Swype-käyttäjä teki maailmanennätyksen tekstausnopeudessa

Matti Robinson
23. maaliskuuta, 2010 12:43

Matkapuhelimien viestienkirjoitus on T9-tekniikkaa lukuunottamatta perustunut pääasiassa kirjain kerrallaan näppäilyyn, joka on verrattaen hidasta varsinkin ilman QWERTY-näppäimistöä. Viime vuonna pinnalle ponnahtanut Swype-teknologia lupaa huomattavaa parannusta tekstausnopeuteen kosketusnäytöllisillä puhelimilla. Nyt teknologiaa hyväksikäyttäen Guinnessin ennätysten kirja on saanut uuden ennätyksen kategoriaan Nopein tekstiviesti kosketusnäytöllisellä matkapuhelimella.
Maailmanennätys ilmenee Samsungin mainoksesta, jossa kirjoittaminen tehdään Omnia II -puhelimella, jossa tulee esiasennettuna Swype. Videolla näytetään osa Samsungin oman työntekijän Franklin Pagen ennätysyrityksestä, jossa hän kirjoittaa lauseen "The razor-toothed piranhas of the genera Serrasalmus and Pygocentrus are the most ferocious freshwater fish in the world. In reality they seldom attack a human." 35,54 sekunnissa.
Maailmanennätys kuulostaa erittäin hienolta saavutukselta, mutta siihen liittyy yksi pieni seikka. Kyseessä on kategorian ensimmäinen virallinen ennätysyritys. Epäilemättä Swype on silti erittäin vahva haastaja perinteiselle kosketus-QWERTYlle.
Myös Nokia on sijoittanut Swype-teknologiaan, joten mahdollisesti näemme sen myös kotimaisissa laitteissa. Androidille Swype on jo saatavilla epävirallisena latauksena.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.