CTIA: Sprint esitteli HTC EVO 4G:n

Kaarlo Räihä
24. maaliskuuta, 2010 10:42

Yhdysvaltalaisille kuluttajille eilen käynnistyneen CTIA Wireless 2010 -tapahtuman yksi tärkeimmistä julkaisuista oli Sprintin 4G-verkossa toimivan HTC EVO 4G -puhelimen esittely.
HTC:n valmistama puhelin on ominaisuuksien valossa Android-puhelinten lippulaivamalli, ja se pitää sisällään mm. 480x800-resoluutiolla varustetun 4,3 tuuman kosketusnäytön (kapasitiivinen), gigahertsin kellotaajuudella toimivan Snapdragon QSD8650 -suorittimen, gigatavun verran Flash-muistia, 512 megatavua RAM-muistia, 8 megapikselin kameran takana (LED-salama ja tukee 720p-videokuvausta) ja 1,3 megapikselin kameran edessä.
Videokuvaa laitteesta saa ulos HDMI-muodossa sopivan adapterin avulla. WLAN:in osalta tuettuina ovat 802.11b- ja 802.11g-standardit. Tallennustilaa voi laajentaa microSD-muistikorttien avulla 32 gigatavun verran ja vakiona laitteen mukana seuraan kahdeksan gigatavun muistikortti.
Monien muiden HTC:n puhelinten tapaan myös EVO 4G:n käyttöliittymää on muokattu firman omalla Sense UI -laajennuksella. Matkapuhelinverkkojen osalta puhelin hyödyntää luonnollisesti Sprintin käyttämiä CDMA-, EV-DO- ja WiMAX-verkkoja, joten esim. Suomessa puhelimella ei ole juuri käyttöarvoa. Sprintin WiMAX-verkon ulottuvilla puhelimen omistajat pääsevät kuitenkin nauttimaan keskimäärin 3-6 Mbps tiedonsiirtonopeuksista, joten esim. streaming-videoiden katselu pitäisi onnistua laitteella kivuttomasti.
Sprint ei paljastanut kesällä myyntiin tulevan laitteen hinnoittelua, mutta todennäköisesti puhelimen ja 4G-datapaketin yhdistelmästä saa pulittaa useita kymmeniä dollareita kuukaudessa.
Alla kuvia ja videoita uutukaisesta


Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.