Nokia Beta Labs toi itseoppivat Botit puhelimiin

Matti Robinson
29. maaliskuuta, 2010 14:32

Nokia Beta Labs julkaisi viime viikolla uuden Nokia Bots -sovelluksen, joka seuraa käyttäjän puhelimen käyttöä ja automatisoi tai ehdottaa toimintoja. Nokia Bots on latyöpöydälle sijoitettava widgetti, joka koostuu neljästä oppivasta minisovelluksesta. Omat minisovellukset löytyvät herätyskellolle, profiileille, pikakäynnistykselle ja akulle. Sovellus on toistaseksi saatavilla ainoastaan N97:lle ja N97 minille.
Ohjelman asennuksen jälkeen botit tarkastelevat puhelimessa tapahtuvia toimintoja muutaman päivän ajan, jonka jälkeen joko ehdottavat tai asettavat automaatisesti toimintoja käytettyjen sovellusten ja toimintojen perusteella. Ohjelma tulee olla asennettuna yhteen puhelimen widget-paikoista toimiakseen.
Alarm bot pyrkii oppimaan milloin käyttäjä menee nukkumaan ja milloin herää. Tietojen perusteella botti ehdottaa sopivaa herätysaikaa ja mikäli käyttäjälla on tapana laittaa puhelin yöksi äänettömälle, tekee sen käyttäjän puolesta. Profile botin toiminta perustuu kalenterimerkintöihin, joista se poimii palaverit ja asettaa puhelimen äänettömälle niiden ajaksi.
Shortcut bot valitsee kaikessa yksinkertaisuudessaan neljä useimmin käytettyä sovellusta työpöydälle. Loistava korvike perinteiselle pikakäynnistyspalkille. Battery bot puolestaan seuraa akun tilaa ja kertoo käyttäjälle mikäli lataus yön aikana on paikallaan.
Nokia Bots -sovelluksen voi ladata tuttuun tapaan Beta Labsin kautta, josta voi antaa myös palautetta ja kehitysehdotuksia kehittäjille.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.