Androidin sirpaloitumista hillitään ohjelmien ja ytimen erottamisella

Kaarlo Räihä
30. maaliskuuta, 2010 16:31

Android-ohjelmistoalustasta on tähän mennessä julkaistu neljä eri versiota (1.5, 1.6, 2.0 ja 2.1). Versioissa on eroja mm. mukana tulevien ohjelmien ja järjestelmän yleisen toimivuuden osalta, joten kuluttajien kannalta versioilla on eroja, joita pitää miettiä laitetta hankittaessa. Kuluttajien ohella myös matkapuhelinvalmistajat ja ohjelmistokehittäjät ovat välillä ongelmissa eri ohjelmistoversioiden takia, jonka takia asioihin on vaadittu selvyyttä jo pidemmän aikaa.
Engadget-verkkojulkaisun saamien tietojen mukaan jatkossa Android-ydin ja -ohjelmat erotetaan toisistaan, jolloin kaikki tahot voivat ladata ohjelmistaan uudet versiot suoraan Android Marketin kautta, eikä heidän tarvitse enää odotella laitteeseensa uutta ohjelmistopäivitystä.
Perusohjelmien kuten selaimen ja kameraohjelman ohella muutos koskettaa mm. tekstinsyöttöä, jonka päivittäminen tai vaihtaminen toiseen onnistuu siis tulevaisuudessa ilman hankalia tietokoneen avulla tehtäviä ohjelmistopäivityksiä.
Engadgetin mukaan tämä käytäntö nähdään ensimmäisen kerran tulevassa Froyo-nimellä kulkevassa Androidissa, ja sitä seuraavassa Gingerbread-julkaisussa siirtymän pitäisi olla kokonaan valmis. Samassa yhteydessä Androidin päivitystahtia hidastetaan, jolloin uusia ohjelmistoversioita ei ole enää luvassa muutaman kuukauden välein.
Google ei ole vielä toistaiseksi kommentoinut Engadgetin tietoja, mutta niiden todenmukaisuus selvinnee parin seuraavan kuukauden aikana, kun Froyosta kerrotaan lisätietoja.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.