Soneran asiakaspalveluun ajanvaraus ja puheentunnistus

Ilkka Ketola
30. maaliskuuta, 2010 14:28

Teleoperaattori Sonera haluaa erottua edukseen tökkivästä asiakaspalvelustaan tunnetulla toimialalla. Yhtiö kertoo kehittävänsä asiakaspalveluaan tuomalla maaliskuun lopussa asiakkailleen uusia tapoja ottaa yhteyttä. Tavoitteena on tarjota asiakkaalle parasta mahdollista palvelua antamalla asiakkaan itse valita, milloin hän on Soneraan yhteydessä ja mitä kanavaa käyttäen.
Soneran mukaan yhtiö tarjoaa ensimmäisenä operaattorina Suomessa mahdollisuuden varata aika asiakasneuvojalle. Aika varataan netissä, ja asiakasneuvoja soittaa sovittuna aikana asiakkaalle. Toisena uutuutena Sonera aloittaa maaliskuuna uudenlaisen puheentunnistuksen kokeilun puhelinasiakaspalvelussa.
"Asiakkaat haluavat yhä enemmän hoitaa asioitaan verkossa, mutta henkilökohtainen palvelu on edelleen tärkeässä roolissa. Perinteisen asiakaspalvelutyön lisäksi uskomme, että asiakkaamme haluavat yhä enemmän kuulla uusista palveluistamme ja siitä, miten hyvin ne solveltuvat asiakkaan henkilökohtaisiin tarpeisiin. Sonera haluaa varmistaa, että asiakkaat voivat olla yhteydessä silloin, kun heille parhaiten sopii ja käyttää sitä kanavaa, mikä heille tuntuu parhaalta. Näiden uudistusten myötä uskomme tarjoavamme asiakkaillemme Suomen parasta palvelua", kertoo laajakaistaliiketoiminnan asiakaspalvelusta vastaava Jari Rapo.
Ajanvaraus onnistuu jatkossa osoitteessa sonera.fi/ajanvaraus. Sonera kehuu palvelun olevan erittäin helppokäyttöinen: asiakas valitsee vain sivulla olevasta kalenterista ajan, jolloin haluaa asiakasneuvojan soittavan. Ajanvarauksia voi tehdä ympäri vuorokauden, eikä palvelu vaadi rekisteröitymistä. Varausta tehdessään voi halutessaan myös ilmoittaa, mistä haluaa keskustella, jotta asiakaspalvelussa osataan valmistautua aiheeseen etukäteen.
Puheentunnistuksen avulla puhelu pyritään ohjaamaan suoraan parhaalle asiantuntijalle asiakkaan kuvaillessa haluamaansa palvelua. Nykyiset näppäilyyn perustuvat puhevalikot korvaavan puheentunnistuksen toivotaan nopeuttavan ja helpottavan asiointia. Vielä kehitysasteella oleva palvelu otetaan vaiheittain käyttöön vuoden 2010 aikana ja sitä kehitetään asiakaspalautteen perusteella.
"Puheentunnistus nopeuttaa ja helpottaa asiakkaan pääsyä henkilökohtaiseen palveluun. Lisäksi meillä on puhelinpalvelussamme ympärivuorokauden mahdollisuus laskun maksuajan määrittelylle, vianrajausautomaatti laajakaista- ja lankapuhelinasioihin ja matkapuhelinten avaus- ja sulkuautomaatti", kertoo Rapo.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.