Maemosta vuoden tietotekniikkatuote

Matti Robinson
31. maaliskuuta, 2010 14:10

Tietotekniikan liitto on valinnut vuoden tietotekniikkatuotteeksi Nokian kehittämän Maemon. Tämän vuoden teemana raadilla oli avoimmuus, josta kertoo myös tietotekniikkavaikuttajan valinta, Sitran yliasiamies Mikko Kosonen. Kosonen on pitkän linjan avoimien ohjelmistojen puolestapuhuja, jonka viimeisimmät ansiot näkyvät Sitran hankkeessa yhtenäistää kuntien sirpaleisia järjestelmiä.
Maemoa kiitettiin paitsi avoimmuudesta, myös kehittäjäyhteisön aktivoimisesta. Myöskään Maemon yhdistyminen Intelin Moblinin kanssa ei himmentänyt sen arvoa raadin silmissä -- päinvastoin.
"Maemo perustuu avoimeen lähdekoodiin, ja se on luonut ympärilleen aktiivisen kehittäjäyhteisön sekä merkittävän määrän kehitysprojekteja. Nokian ja Intelin yhteistyö avaa entistä enemmän mahdollisuuksia sekä kehittäjille että laitteiden käyttäjille. Avoimuus edistää innovaatioita ja Nokian Maemo näyttää tässä loistavaa esimerkkiä", kertoi Tietotekniikan liiton toiminnanjohtaja Robert Serén.
Tietotekniikan liitto on valinnut vuoden tietotekniikkatuotteen ja -vaikuttajan yli 20 vuoden ajan. Viime vuonna palkinnot pokkasi Lappset Group Oy:n leikkikenttä ja it-aktiivi, kansanedustaja Jyrki Kasvi.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.