MeeGo nyt ladattavissa N900:lle ja Atom-laitteille

Kaarlo Räihä
1. huhtikuuta, 2010 14:12

Intelin ja Nokian yhteistyö käyttöjärjestelmien osalta on nyt kantanut ensimmäiset hedelmänsä, kun MeeGo-ohjelmistoalustasta julkaistiin eilen ensimmäinen Day 1 -nimellä kulkeva versio.
Ensimmäiset versio on tarkoitettu kehityskäyttöön, joten sitä ei suositella tavallisille kuluttajille. Oletuksena Day 1 -tarjoaa ainoastaan shell-ympäristöä, joten mitään erityisen graafista ei ole vielä tarjolla. Tuettuja laitteita ovat tällä hetkellä Nokian N900-puhelin sekä Intelin Atom-pohjaiset miniläppärit ja kämmenlaitteet. Omalle laitteelle sopivan version voi noutaa MeeGon virallisen lataussivun kautta.
N900:lle MeeGosta on tarjolla kahta eri versiota, joista ensimmäinen sisältää ainoastaan avoimen lähdekoodin komponentteja. Toisessa julkaisussa mukana on Nokian omia suljetun lähdekoodin lisäyksiä, joihin kuuluvat WLAN- ja BT-toiminnallisuuksiin liittyvät firmware-osat sekä akun hallintaan liittyvät toiminnot, joita ilman puhelin saattaa vahingoittua käytön yhteydessä.
Ensimmäinen normaalille käyttäjille suunnattu MeeGo (1.0) julkaistaan näillä näkymin toukokuussa ja tästä päivityksestä MeeGon kehittäjät tiedottavat tarkemmin lähipäivinä.
Alla video jossa MeeGo asennettaan N900:seen

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.