Vodafone avaa oman ohjelmistokaupan Androidille

Kaarlo Räihä
11. huhtikuuta, 2010 11:59

Android-laitteille ohjelmia tarjoava Android Market -kauppapaikka saa Eurooppaassa uuden vastuksen, sillä matkapuhelinoperaattori Vodafone on avaamassa omille markkina-alueilleen vastaavan kauppapaikan.
EuroDroid-sivuston saamien tietojen perusteella Vodafonen kauppapaikka avataan Hollannissa, Saksassa, Kreikassa, Italiassa, Irlannissa, Portugalissa, Espanjassa ja Isossa-Britanniassa muutaman kuukauden sisällä. Vodafonen suunnitelmien mukaan sen myymiin Android-kytkypuhelimiin uusi kauppapaikka ilmaantuu esiasennettuna kesäkuussa, joten valmistelut ovat jo pitkällä.
Kaupan ilmapiiri eroaa suuresti Android Marketista, sillä Vodafonen kauppaan otetaan ainoastaan sovelluksia, joille arvato mobile -yritys on antanut hyväksyntänsä. Toistaiseksi arvato mobilen arvostelukriteereistä ei ole tietoa, mutta ainakin yritys testaa sen, että kauppapaikalle pyrkivät ohjelmat toimivat Vodafonen myymien Android-puhelinten kanssa.
Vodafonen kaupassa maksullisia ohjelmia ei osteta luottokortin avulla, vaan ladatut ohjelmat veloitetaan matkapuhelinlaskussa. Tämä asettaa todennäköisesti jonkin hintakaton kaupattaville sovelluksille, joten satojen eurojen hintaisia sovelluksia ei kannata kaupasta etsiä.
Eurooppalaisille ohjelmistokehittäjille Vodafonen ohjelmistokauppa on kuitenkin toivottu uudistus, sillä Android Marketin maksullisten sovellusten myyminen on rajoitettu tiettyihin maihin, jonka takia esim. Kreikassa ja Portugalissa ei voida tällä hetkellä myydä Android Marketin kautta sovelluksia.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.