Bloomberg: Palm myydään

Kaarlo Räihä
12. huhtikuuta, 2010 10:36

Matkapuhelimista ja muista kämmenlaitteista tutuksi tullut Palm on ollut suurissa taloudellisissa ongelmissa viimeisen parin vuoden ajan, ja nyt yritystä koetetaankin myydä eteenpäin.
Asiasta ensimmäiseksi kertoi taloustietotoimisto Bloomberg, jonka saamien tietojen perusteella yrityksen kauppaaminen on jo alkanut ja ensimmäisiä tarjouksia kerätään tämän viikon aikana.
Ennakkotietojen mukaan Palmista olisivat kiinnostuneet ainakin Lenovo ja HTC, joista jälkimmäinen hyötyisi kaupasta ainakin patenttien osalta. Näiden patenttien avulla HTC:n olisi helpompi puolustaa itseään tulevassa oikeudenkäynnissä, jossa Apple syyttää sitä patenttiensa luvattomasta hyödyntämisestä.
Huhujen kohteina olevat yritykset eivät suostuneet antamaan Bloombergille kommentteja Palmin tilanteesta, joten tarjouskilpailun edistymisestä ei ole toistaiseksi mitään tarkempaa tietoa.
Palmin markkina-arvo oli viime viikon perjantaina noin 870 miljoonaa dollaria, joten halukkaat ostajat voivat hankkia yritykseensä uutta matkapuhelinosaamista edullisesti. Vielä viime syksynä Palmin osakekurssi oli huomattavasti parempi, mutta Pre- ja Pixi-puhelinten huonot myyntiluvut yhdistettynä Applen ja Googlen hyvään menestykseen puhelinmarkkinoilla söivät Bloombergin mukaan Palmin osakkeiden arvosta lähes 80 prosenttia puolessa vuodessa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.