Microsoftin teinipuhelimet ovat Kin One ja Kin Two

Kaarlo Räihä
12. huhtikuuta, 2010 23:39

Spekulaatiot Microsoftin omista matkapuhelimista loppuivat vihdoin tänään, kun yritys esitteli odotetusti uudet Kin One- ja Kin Two -puhelimet, jotka tunnettiin aiemmin Pure- ja Turtle-koodinimillä.
Kuten huhut aiemmin kertoivat, ovat uudet puhelimet Sharpin valmistamia ja niiden kohderyhmänä ovat sosiaaliset nuoret, jotka käyttävät usein esim. Facebookia. Molempien laitteiden käyttöjärjestelmänä toimii muokattu Windows Phone 7, ja puhelimet eroavat Windows Phone 7 -puhelimista mm. käyttöliittymän, internet-selaimen ja ohjelmistotuen osalta.
Molemmista puhelimista löytyy löytyy esiinliukuva QWERTY-näppäimistö ja monikosketusta tukeva kapasitiivinen kosketusnäyttö. Kin One on parivaljakon pienempi malli ja se pitää sisällään QVGA-resoluution näytön, 4 gigatavua flash-muistia ja 5 megapikselin kameran (LED-salama). Kin Two on duon kookkaampi malli ja siinä näytön resoluutio on HVGA, tallennustilaa on 8 gigatavua ja kamera on 8 megapikselin malli (LED-salama), jolla onnistuu HD-videoiden kuvaaminen.
3G-yhteyksien lisäksi verkko-ominaisuuksien listalta löytyvät Bluetooth ja WLAN. Sisäisen tallennustilan ohella puhelimen hankkijat saavat halutessaan hankittua tallennustilaa puhelimen omasta pilvipalvelusta, jonne voi tallentaa esim. valokuvia.
Puhelimien internet-selain pitäisi olla sama kuin Zune HD -mediasoittimissa ja myös puhelimen mediasoitin on tuttu Zune HD -soittimista. Laitteiden laskentatehosta ja grafiikasta vastaa NVIDIA:n Tegra-alusta, mutta valitettavasti puhelimet eivät näytä tukevan kolmansien osapuolien ohjelmia, joten laitteiden ohjelmistotarjonta jäänee heikoksi.
Yhdysvalloissa puhelimia tuo valikoimiinsa ainakin Verizon ja Euroopassa puhelimet tuo syksyllä myyntiin Vodafone. Puhelimien hinnoittelusta ei ole toistaiseksi kerrottu mitään.
Alla esittelyvideo puhelimien sosiaalisista ominaisuuksista

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.